Darmtherapie traject​

Verbeter je darmgezondheid met persoonlijke begeleiding door een specialist met een holistische visie

Je hebt al een tijd last van je buik en je wil nu eindelijk wel eens weten wat er aan de hand is. Misschien heb je zelfs wel te horen gekregen dat je de Ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa hebt. Of misschien is er al van alles onderzocht, maar kwam er geen duidelijke conclusie uit. Ben je naar huis gestuurd met het stempeltje ‘Prikkelbare Darm Syndroom’ en ‘je moet er maar mee leren leven’. 

Maar je wil toch niet de rest van je leven deze klachten?

Zes maanden persoonlijke begeleiding

Darmherstel gaat nu eenmaal niet over één nacht ijs. Het omlaag brengen van ontstekingswaarden, ervoor zorgen dat je darmslijmvlies herstelt en je darmmicrobioom in balans brengen kosten tijd.

Net als bij de psycholoog, is één bezoekje aan een orthomoleculair therapeut niet voldoende om een consistente verandering in je voedings- en levensstijlpatroon aan te brengen. Het is geen pilletje wat je krijgt, waarna je klachten plots verdwijnen. Anders was je wel hersteld in het ziekenhuis of na de antibioticumkuren die je al hebt gehad. Je lichaam moet de kans en daarmee de tijd krijgen om te gaan herstellen.

Dit vraagt specialistische kennis. Omdat persoonlijke begeleiding daarbij het beste werkt en er altijd veel vragen bij je opkomen waar je antwoord op wil krijgen, bied ik voornamelijk het darmhersteltraject aan en beperk ik de losse consulten. Juist om iedereen goed te kunnen helpen en de aandacht te kunnen geven die je verdient en nodig hebt.

Gedurende 6 maanden leer ik jou:

Inbegrepen in je investering:

Wil je eerst even kennismaken? Begrijpelijk! Boek een kennismakingsgesprek en ik leg je alles uit.

Omdat ook jouw tijd kostbaar is, vraag ik je om onderstaand formulier in te vullen. Zo leer ik je alvast een beetje kennen en kan ik inschatten of het zinvol is om een intakegesprek te plannen.

Het intakegesprek

Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen begin ik altijd met een intakegesprek van (ruim) een uur. Zeker bij darmproblemen wil ik zoveel mogelijk weten. Vooraf krijg je dan ook een uitgebreid intakeformulier en een voedingsdagboekje op basis waarvan ik me al kan voorbereiden. Zo leer ik je alvast een beetje kennen en komen we in een gesprek sneller tot een plan van aanpak.
⇒ Achteraf ontvang je per e-mail het persoonlijke startadvies op het gebied van voeding, leefstijl, aanvullende therapieën en supplementen. 
 Op de supplementen ontvang je 15% korting en je bestelt ze via 1 link zodat je niet bij verschillende sites verzendkosten betaalt. 
⇒ Ook als je niet besluit om een traject aan te gaan, kan je hier dus al mee aan de slag. Het resultaat zal alleen niet hetzelfde zijn als wanneer je een traject aan gaat, simpelweg omdat je dingen stap voor stap moet doen. Je kan niet alles in één keer doen. 
⇒ Je hebt klachten opgebouwd in de loop der jaren, een gesprekje met advies is een druppel op een gloeiende plaat. Per jaar dat je probleem is ontstaan en dat je klachten hebt, moet je minimaal een maand rekenen voor herstel. 

Per 2024 werk ik alleen nog op trajectbasis na een intakegesprek, kort of langer. Daar komen simpelweg de beste resultaten van, je lichaam moet de tijd krijgen om te gaan herstellen, en daarnaast kost gedragsverandering nu eenmaal tijd. 

Wat voegt een darmonderzoek toe?

 

Wanneer je onderzoek doet, kan je gerichter te werk gaan en hoef je niet onnodig tijd, geld en middelen te verspillen aan verdenkingen. 

Meten is weten.

Een darmscreening (darmmicrobioomtest) is een ontlastingstest die inzicht geeft in wat zich afspeelt in jouw darmen. Zo zegt het iets over eventuele ontstekingen en over de samenstelling van jouw darmbacteriën. Omdat iedere bacterie en iedere marker zijn eigen aanpak verdient, hoef je niet ‘met hagel te schieten’. Het doel is immers om efficiënt en blijvend jouw klachten te verminderen.

In de loop der jaren is er steeds meer onderzoek verschenen die een verband tussen de darmflora (ook wel darmmicrobioom genoemd) en IBD (zoals ziekte van Crohn en colitis ulcerosa) ondersteunt.

Deze studies hebben verschillen gevonden in de darmflora van IBD-patiënten in vergelijking met mensen zonder IBD. Deze samenstelling kan je beïnvloeden met o.a. probiotica. Daarvoor moet je echter ook weten wat de conditie van het darmslijmvlies is, dat ondersteunen, en weten welke andere factoren er spelen.

Die informatie haal je uit een darmscreening.

Wat kost zo’n darmscreening?
Dit is afhankelijk van wat we allemaal willen weten, maar een basis is mogelijk vanaf €154,-. Deze zit niet standaard bij het traject in.

Voordat je het formulier invult,

vraag ik je om de volgende vragen even goed door te nemen. In sommige gevallen heeft het aanvragen van een intake namelijk geen zin:

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen in de zoektocht naar antwoorden op hun chronische darmproblemen, waarbij mijn specialisatie ligt op het gebied van de Ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa. 

♥ Blijkt na het intakegesprek dat we alsnog het traject niet aangaan, zijn de kosten enkel €139,-. Je houdt hier in ieder geval tips en tricks aan over om mee aan de slag te gaan, inclusief een uitgebreid document waarin je veel kan teruglezen.

♥ Vul het formulier zo compleet mogelijk in. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht. Na ontvangst neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Je gegevens worden uitsluitend gebruikt om contact met je op te nemen, tenzij je ook expliciet aangeeft de maandelijkse nieuwsbrief te willen ontvangen. No spam, alleen tips, inspiratie, kortingen en leuke weetjes.

Start met dit traject

Na het invullen van het formulier, wordt direct de download van het intake formulier gestart. Deze kan je lokaal opslaan, invullen en retour sturen naar info@belly-balance.com

“Het is belangrijk om je te realiseren dat voeding niet het enige aspect is dat invloed kan hebben op je welzijn, en dat ik hier nadrukkelijk niet willen zeggen dat het bij de Ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa een alternatief is voor medicijnen.
Zonder medicatie was ik niet geweest waar ik nu ben. Maar zonder de aanpassingen op het gebied van voeding, supplementen, leefstijl, beweging en mindset, evenmin.”